Att vara människa

"Att vara människa är svårt nog som det är.
Vad jag har längtat att få se dig stå mitt framför mig.
Nu förstår jag vad jag saknat.säg bara ja och du förlöser mig."
 

Lev, Lev så länge du bara kan

Spring inte bakåt, spring framåt! 
Sluta aldrig att blicka framåt i livet, på det som komma skall, på det som vi inte kan göra något åt, på det som vi inte kan ändra på. För vi vet inget om morgondagen, vi lever bara i nuet! Så sluta aldrig hoppas, sluta aldrig att drömma för en dag kan din dröm bli verklighet! 
Håll huvudet högt, räta på ryggen och se morgondagen som en gåva med möjligheter! 
Vi lever i värd där många letar i det det förflutna, där vi försöker laga såren från det som en gång varit, men vet ni, vi kan inget göra åt det som en gång varit. Vi kan inte ändra på historien! Lev, lev för guds skull - vi har bara ett liv och det ska vi var rädda om, vi ska vara rädda om varandra, ta hand om våra äldre så som vi vill bli omhändertagna när vi blir aldrig. Tjaffsa inte om små saker, det lönar sig inte i längden. Tala om för dina nära och kära hur mycket dem betyder och att du älskar dem, vi måste se till att vi inte lever i en värd full av
 hat och ilska. Man kommer ingen vart med det. 
Vi måste låta oss se kärleken blomstra, vi måste kunna se det positiva i det hela. Livet är en gåva, en gåva som vi ska vara rädda om och förvalta på ett bra sätt. 
Livet vänder fort, upp och ner går livet likt en bergochdalbana med toppar och dalar dansar vi vidare på våran vandring, med mål som vi inget vet något om. Vi måste se upp för farorna som vi möter på vägen, vi måste lära oss att leva med våra rädslor och våra fobier. Lära oss att allt inte är grönt på andra sidan. Allt är inte som det var förr, allt förändras ju mer tiden går, en gång i tiden fanns det inga bilar som spydde ut avgaser, en gång i tiden var jorden en bra plats att leva på. När människor levde många under samma tak och tog hand om varandra. När man levde av det lilla man hade. Men ändå överlevde man. 
Idag lever vi i en värd full med gifter som vi inte kan se, varje dag kan man läsa någonstans om kärnkraftverk som inte är säker, har vi ens tänkt på vad som kan hända med allt om det gick sönder på riktigt? En del lever i överflöd av pengar medan andra lever i fattigdom!
Om den som lever i överflöd delade med sig till de fattig om så bara 10 kr så skulle det vara mycket för den fattige. 
Jorden är inte en säker plats att leva på, men vi måste lära oss att acceptera vad jorden kan göra och hur mycket den tål. Vi måste helt enkelt värna om jorden och dess natur och liv! 
En människa kan inte göra allt själv, men tillsammans kan vi göra något om än det är litet! Men tillsammans är vi starka. 
Tänk på att ta vara på livet, och se inte bakåt, blicka framåt, håll huvudet högt - och för guds skull - LEV LIVET!

Idag är det din dag farfar!

    
Idag fyller min älskade & saknade farfar år! 
Så ett stort Grattis till farfar på hans 84 årsdag! <3
 
Det finns dagar när jag tänker mycket på min andra hälft som finns nere i Skåneland, tänker ofta på mina kusiner, kusinbarn, faster & farbröderna. Men det är svårare att ens kunna lägga ner någon tid på att tänka på pappa. Han vill inget ha med mig att göra, då låter jag det vara på det sättet. Det är ingen idé att ens lägga ner energi eller något på att försöka få en realtion med en pappa som inte vill kännas vid mig. 
Det känns trist, då jag även har en bror på pappas sida, men som heller inte verkar vilja ha något med mig att göra. Men desto skönare är det när man inser att man har underbara kusiner som faktiskt pratar och vill lära känna sin kusin uppe i Norr på ett helt annat sätt! Det är roligt att kunna pratas vid även om det bara sker via facebook, men det är en skön känsla att veta att dem tänker på mig och jag hoppas att dem vet att jag tänker på dem!
Fast mitt i allt så finns det en saknad efter min farmor som gick bort 2006 den 18 oktober, trist att man inte fick chansen att säga hejdå! 
Men hon finns i mitt hjärta varje dag vart jag än är! <3
 
Skåneland för alltid i mitt hjärta! 

Och där satt han

Ja där satt han mitt framför näsan på mig & signerade böcker!
Jag kunde bara inte låta bli...jag var bara tvungen att ta en bild tillsammans med honom, mannen som skriver böcker & även varit med i tv-programmet "På Spåret". 
När jag först gick förbi honom så tänkte jag tyst för mig själv, men vänta nu...den där mannen känner jag igen, men vart sjutton har jag sett honom? Tar upp telefonen ringer till Mia & frågar henne om hon kan kolla när hon går ut från Lindex vem han är! Och mycket riktigt, det var en kändis & hans namn är Björn Hellberg

Facebook

PUFFA
Det där med puffa på facebook har jag inte riktigt förstått mig på. Varför gör man det?
Finns det något bra med det hela, eller är det bara en sådan där jävlig knapp som finns där och som skriker på en och en annan person "puffa puffa puffa" ! 
Puffkrig hit och puffkrig dit! Jag förstår inte vad som ska vara bra med just puffa funktionen på fejjan. Enligt mig är det bara galenskap, jävulskap osv osv osv osv. Det måste vara den mest idiotiska funktionen som finns på fejjan. För i ärlighetens namn är det bara störande, man får en puff och då tror man ju att det ska räcka med att man puffar tillbaka så är det bra sedan. Men nej, har någon puffat dig så puffar du tillbaka varpå personen puffar tillbaka en gång till, och ja...så kan det hålla på hur länge som helst! 
Därför tar jag i största mån avstånd från allt som har mef puffande att göra och äter hellre mina egna kalaspuffar! 
LIKE eller GILLA
Sedan har vi ju det där andra också, Like eller ja Gilla som det heter. Tryck gilla om du tycker det är bra. Tryhck gilla om du ser vad bilden föreställer. Tryck gilla om du tycker Justin Bieber är bättre än den och den! Åh, det är så tröttsamt! Kan man inte ta bort den där förbannade funktionen eller nej, kan man inte sätta dit en annan funktion. Jag menar det finns en Like knapp men det finns ingen som det står I don´t like eller Ogilla knapp! 
Ibland blir jag så trött på facebook, men ändå så inser jag att jag är beroende av den sidan. Man försöker hålla sig bort från facebook ett tag, men man klarar bara av det i några enstaka timmar. Det kanske är det som kallas för abstinens. Det finns så mycket hjälp att få för andra missbruk, varför kan man inte få hjälp med sitt facebooksanvändande missbruk? 
 
UTVECKLING
Facebook utvecklas hela tiden, och jag vet inte om jag riktigt kan säga att det utvecklas till det bättre, snarare sämre. Det är bugg mellan varven, kommentarer syns inte osv osv. Det som är mest störande är att facebook tvingar på var och varannan människa tidslinjen. Jag vet många som avskyr tidslinjen totalt, kanske att jag är en av dem. För visst förstod man bättre av det gamla hederliga systemet? Men nu när det är tidslinjen så blir allt mycket krångligare, ja i alla fall så tycker jag det. 
 
Sedan har vi alla dessa sidor, och det är ju också något som kommer att bli större och större ju mer tiden går. Det startas nya sidor hela tiden, köp och sälj, hundpromenader (förvisso är det bra man når ut till många), träningssidor, fan sidor och mycket annat. Men vi får inte glömma alla dessa "typical" sidor! Dem är mest bara störande. 
 
VIRUS
Det händer även ibland att det poppar upp ett meddelande om att folk vill bjuda in dig till "min kalender" jag har lärt mig att inte acceptera detta då det faktiskt innehåller virus i just "min kalender". Men det är ju klart, i utvecklingens snabba takt så innebär det också att virus kommer in lättare, smidigare och mycket snabbare än vad det gjorde förr. Det räcker med att en av dina vänner trycker på något så förs det till din sida, du kanske trycker gilla eller något och då är olyckan framme, då har du fått virus! Så se upp med vad du gillar, accepterar osv. för att inte dina vänner på facebook ska få virus. 
 
Men i det stora hela så är väl ändå facebook en bra mötesplats, men det vore ännu roligare om man kunde sitta irl och kommunicera med varandra som man gjorde förr. Nu för tiden kommunicerar man mest över internet. 
Tack för ordet!
 

Uppstigning klara färdiga gå!

I morse vaknade jag av en envis fluga som inte ville ge sig, hur mycket jag viftade med armarna så ville den inte flyga sin kos för att låta mig fortstätta sova. 
Nä istället väcker den mig, en tid då alla döda ligger å sover! :)
 
 
Som ni märker så stog klockan på 5:45! Ja vad gör man? Jo jag steg då i alla fall upp och gjorde i ordning kaffe. Kändes lite som om det blev ombytta roller i dag, det brukar nämligen vara mormor som är uppe före tuppen, men idag var det alltså jag. :) Men ja, är man pigg så är man. Snart ska jag ut en sväng med hundarna. Sedan blir det nog frukost. Får se vad dagen har att erbjuda. Kanske tar en långpromenad senare under dagen. 
Ska ju vara hos mormor fram till den 19:e september nu. Så det blir lite att göra. Ska både vara, hus,katt och hundvakt när hon åker bort titt som tätt! Får se vad jag hittar på då. 
 
Så vad har vi lärt oss angående envisa flugor?
Jo, att sova med en flusmälla bredvid oss för att snabbt kunna slå ihjäl dem! 

Nu är det slut!

Ciggaretter är äckligt! 
Därför har jag bestämt mig för att kasta skiten åt fanders! för att aldrig mer tända en cancer pinne! 
För jag vill faktiskt leva....åtminstone tills jag är 70! 
 
och inte nog med det...
 
Så kastade jag mina snusdosor igår! 
Jag har bestämt mig för att helt avstå från nikotinet. 
För att kunna få leva ett friskare liv! 
För det är faktiskt en lek med döden när man snusar och röker!
Tänk på det!
 
Nu är det slut snusat & rökt! 
Puss på det!
 
 

Sista allsångskvällen för i år!

 
Stockholm i mitt hjärta låt mig besjunga dig nu! 
 
Japp som rubriken lyder, så var det med sorg som jag fick se ett program som igår spelades med värdklass utav  högsta rank! Jag pratar nämligen om Allsång på Skansen.
Jag tänkte göra en sammanfattning av tisdagskvällens program, hur många stjärnor jag ger den får ni veta i slutet av inlägget. 
Jag bänkade mig ganska tidigt framför tv:n, satt & surrade med min bror i telefonen fram tills dess att dem körde igång programmet. Det var artister med bra karaktär, dem hade verkligen valt att göra ett hejdundrande slut på Allsångskvällarna där på Skansen. Jerry "jerka" Williams kom ut på scenen & körde låten "I´m going home", inte direkt likt Jerka att köra en sådan variant av musik. Men det gick att lyssna, men som sagt han är ingen person som ska köra ballader eller hur man nu ska formulera sig som. För i mina öron lät det mer eller mindre som en ballad. 
Måns däremot tyckte att det hade sjungits allt för lite skånsk musik, så han tog gitarren & drog av "Får man ta hunden med sig in i himlen" ja nog sjutton är det skånskt alltid! Men han fick med sig publiken. Bra tryck i låten, precis så som det ska vara. 
"Får man ta hunden med sig in i himlen, han är snäll och han har vart en riktig vän, han är klok och fin och skatten är betald, får man det du speleman dår blir jag glad
Måns han gick även ut & plockade upp Anders Lundin för tillsammans köra "Gå upp & pröva dina vingar" tillsammans med publiken. Kul att se Anders Lundin där igen! 
I publiken kunde man också skymta Anja med sin lille plutt.
Sara Dawn Fire kom in på scenen & gjorde en fin kärleksballad, "Nu vet du hur det känns". Personligen tyckte jag om låten med en mycket fin text. 
Men å andra sidan är Sara Dawn Fire en mycket bra artist med glimten i ögat. 
Därefter får vi se en kvinna vid namn Gina Dirawi stå innanför staketet bland publiken, måns får lyfta över henne till sig. Och det blir mer eller mindre en teater med mycket flörtande, kärlek osv. Gina kör låten "Baby". 
Vi får även sjunga med till noterna av "Sommaren är kort" och visst, har sommaren varit kort, och det mesta har faktiskt regnat bort. 
Peter Lundblad, ja vad säger man om den mannen? Jo, när man lyssnar till honom - ja då vet man att det banne mig är sommar! :) För när han drar igång sin sköna somamrlåt "Ta mig till havet och gör mig till kung" ja då kan man inte annat än att sitta & le för sig själv! Det är banne mig sommar när han drar igång den låten! 
Som därefter avlöses med ett rejält drag när Jerka äntrar scenen igen & kör sin hit "I can Jive" då blir det ös kan jag lova! Då var det inte många som kunde sitta ner! Man önskar bara att man var där & kunde känan stämningen, men va sjutton, det kunde man ju nästn göra där man satt hemma i tv-soffan! För nog drog det både i fötter å ben! 
Sedan kom avslutnignen, en hejdrundrande sådan: "Let me entertain you" med alla artister! 
Grymt säger jag bara! Det var en hejdundrande föreställning, en timme som kändes väldigt kort! 
Och nu är det bara att inse, sommaren är snart slut, men enligt min mening så ÄR sommaren slut i och med att Allsångskvällarna från Skansen nu rullat för sista gången denna sommar. Nu är det bara att vänta tills nästa år & till nästa sommar! Vi ses väl då igen? 
Tack Måns för denna sommar - det gjorde du bra precis som alltid!
Som ni märker får denna kväll 5 stjärnor av 5 möjliga!!! 
Värdsklass!! 
 
 

skrämmande

Ja....i morse när jag vaknade kändes det skrämmande, det var en "hemsk" syn som mötte mig när jag tittade ut genom fönstret!! Det låg...det låg nämligen tjock dimma där utanför! Neeeeeeeeeeeeeeeej! Var min första tanke, hösten, hösten har kommit - eller? 
Ja. det har då då inte varit någon riktigt sommar i år! Det är nästan så att man vill ta en sista minuten resa ut i världen någonstans, där det finns sol! :)
Just nu är jag hemma ett par dagar och bara tar det lugnt, snart åker jag tillbaka till mormor för ett "par" dagar! 
Ska bli mysigt! 
Alltså förlåt, jag har bloggtorka just nu, vet inte vad jag ska skriva eller något! 
Så - vad vill ni läsa om?????

tom på orden

 
 
tom på orden, hittar inget vettigt att skriva om...statistiken dalar neråt, rejält neråt. 
så snälla....vad vill ni att jag ska blogga om???? 
Kommentera !! 
 

Dagens hiss & diss

Dagens Diss:

Folk som inte kan hålla sig till sanningen. Folk som inte kan hålla saker utan att behöva ljuga sig ur situationen! Oärliga människor!! :(
 
Dagens Hiss

Ärliga människor!! :)
 
 
 

100 frågor

100 frågor

SENASTE:

1. Dryck: kaffe
2. Telefonsamtalet: mormor

3. SMS: Amandah

4. Sång du lyssnade på: spring för livet

 

HAR DU NÅGONSIN:

6. Dejtat någon två gånger: Nej

7. Har någon varit otrogen mot dig: Ingen aning...

8. Varit kär: Yes!

9. Förlorat någon speciell person: Mm.. :(

10. Varit deprimerad: Japp

11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja jag tror det. 

 

 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:

12. Rosa

13. Svart

14. Vitt

 

 

I ÅR HAR DU:

15. Lärt känna en ny vän: Japp

16. Fått ditt hjärta krossat: Jo det har väl hänt

17. Skrattat så att du har börjat gråta: ohja, många gånger

18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Ja

19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Nja...

20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Jo...

21. Kysst en kompis: Nej

BLANDAT:

22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Alla tror jag eller ja, dem flesta i alla fall.

23. Hur många barn vill du ha i framtiden: Inga....

24. Har du några husdjur?: Ja

25. Vill du ändra ditt namn: Nej, men när jag var liten vela jag byta. 

26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Hade kalas här hemma för dem jag kände. 

27. Vilken tid vaknade du idag: 08:19 för att vara exakt.

28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Försökte sova tror jag. 

29. Någonting som du längtar till: att åka till mormor

31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Nja, det är bra som det är.

32. Vad lyssnar du på just nu: Surret från datorn

33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: ja det har jag nog. 

34. Vad gör dig irriterad just nu: vädret.

 

OM DIG:

36. Vad är ditt namn: Linda

37. Singel/upptagen: Singel/Sökande

38. Stjärntecken: Fisk

39. Kille eller tjej: Tjej

40. Grundskola: Valla 

41. Gymnasie: -

42. Högskola: -

43. Hårfärg: Blond

44. Långt eller kort: Kort

45. Längd: ca 1.66

46. Vad gillar du gällande dig själv: Min näsa :)

47. Piercings: Läppen

48. Tattoos: Yes, lite varstans på kroppen

49. Höger eller vänster hänt?: Höger.

 

DIN FÖRSTA:

51. Operation: När jag var liten, satte in rör i öronen. 

52. Piercing: Hm, var nog 15 eller något då. 

53. Tatueringen: 20 

54. Bästa vän: Camilla & Linda

55. Sporten du spelade: Fotboll, Simning

56. Husdjur: Det som mamma hade...:)

57. Vaccination du minns: Öh....ingen aning.

58. Konsert: Oj, Bruce Springsteen tror jag visst att det var.

60. Alkohol du drack: När jag var 18 :)

 

JUST NU:

61. Äter du: Ingenting

62. Dricker du: Ingenting men ska göra kaffe :)

63. Är du på väg att: kaffe

64. Lyssnar du på: datorns surrande

65. Väntar du på: Att Anna-Lena ska komma och hämta mig 

 

DIN FRAMTID:

66. Vill du ha barn: Både ja och nej

67. Vill du gifta dig: Nä, eller det beror på om jag hittar den rätta att dela mitt liv med.

68. Karriär i åtanke: Skribent

 

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

69. Läppar eller ögon: Ögon

70. Kramar eller pussar: Både och

71. Kortare eller längre: spelar ingeroll

72. Yngre eller äldre: Spelar ingen roll.

73. Romantisk eller spontan: Spontan

74. Snygg mage eller snygga armar: Spelar ingen roll

75. Tatueringar eller piercingar: tatueringar

76. Känslig eller inte: Ingen aning

77. Ragg eller förhållande: Förhållande

78. Bråkstake eller tveksam: Lite både och blir mer spännande då. 

 

HAR DU NÅGONSIN:

79. Kysst en främling: Nä.

80. Gjort något sjukt spontant: Ja

81. Tappat glasögon eller linser: Ja

82. Haft sex: -

83. Ramlat: Jo.

84. Gråtit till sömns: Ohja, många gånger

85. Har du blivit arresterad: Nej, eller räknas fyllecell? :)

86. Dissat någon: Jo det har hänt.

87. Gråtit när någon dött: JA! vem har inte det?

88. Gillat din killkompis (mer än som vän): Mm...

 

TROR DU PÅ:

89. Dig själv: Oftast.

90. Mirakel: ja.

91. Kärlek vid första ögonkastet: nä.

92. Himlen: ja.

93. Tomten: nä...vad är det för en filur?

94. Att kyssas på första dejten: Nä.

95. Änglar: Ja

 

SVARA ÄRLIGT:

96. Varit otrogen: Nej

97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej.

98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja!

99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj & mina vänner.

100. Har du svarat ärligt på dom här 100 frågorna: yes!

Just a human

Linda ♥

RSS 2.0