jag ville ha en vit advent

Jag ville ha vit advent & det fick jag också så att jag teg!
Men riktigt så här mycket som det har kommit än så länge var inte vad jag ville ha, jag ville ha en liten mindre mängd.
Och inte nog med det så förväntas det komma 20-40 cm till under det kommande dygnet! Jag tror jag tar mina isbjörnar å går i ide! ;)

Snö i mängder & nu kan det fasiken sluta snöa!

Ja, det är snö i mängder ute & snön den bara fortsätter vräker ner!
Har precis kommit in efter en promenad med mina tjejer, den ena såg ut som en snömönster vit som en isbjörn, jag fick borsta av henne snön gång på gång för hon verkade inte gilla att jag drog ut dem på en promenad! 
Den lille hon tyckte desto mer om snön, hon dök rätt ner i snön & där försvann hon! Jag skrattade så jag kiknade, för jag kände verkligen lyckan & glädjen som befann sig hos henne. Dessvärre gjorde jag två vurpor den ena gjorde jag precis utanför porten, det gick ju bra i alla fall tänkte jag & reste mig upp igen. 
Traskade vidare med mina tjejer, så dem fick gå/hoppa/springa/leka av sig! Vi plumsade genom den snömassa som fanns där vi gick då vägarna inte är plogade! 
När vi går hemåt igen gör jag en vurpa igen inte långt ifrån mig, hinner inte tänka något förrän jag ligger ner på backen, hör en äldre herre längre fram ropa till mig : "gick det bra" varav jag svarar "jodå det gick bra" reser mig upp & känner en smärta i foten som strålar uppåt i benet, helvete, har jag lyckats gjort illa foten? 
Aja, haltar hem torkar av hundarna (dem ligger å sover nu) själv så tar jag en alvedon & sitter nu här å hoppas på att smärtan i foten ger med sig! 
Det är roligt med snö i alla fall, men tråkigt att det blir så halt när dem plogar bort snön...!
 

Hade velat skriva något bra här om årets julkalender

Hade velat skrivit något bra här om årets julkalender, jag är trots allt vuxen men längtar ändå till just julkalendern! 
I år får jag/vi dessutom återse Mysteriet på Greveholm, en julkalender som jag tyckte om sist den gick på TV, så ja jag ser verkligen framemot att se julkalendern i år! ;) Och imorgon Lördag den 1/12 börjar den! 
24 dagar kvar till jul om man räknar så som jag gör - jag LÄÄÄÄNGTAR verkligen efter julen - tjoho! 4

Men om vi övergår till något annat så måste jag få säga ett stort Grattis till en underbar vän som har fått en dotter! <3 Älskade du, hoppas att ni båda mår bra och att allt har gått bra! Lycka Till nu med allt! 
 
Nu ska jag ut i snöovädret :) Här snöar det som aldrig förr, folk är insnöade sägs det, tur att man har hundar som kräver att gå ut oavsett väder! 
 
 
 

Funderingar i största allmänhet!

Funderingar i största allmänhet, jag sitter på många funderingar & många tankar.
Har bott i Arbrå nu i hel månad, jag trivs som fisken i vattnet & allt rullar på som det ska, det är så skönt att bo nära mormor igen. 
Det är ju ändå så att mormor är en person som betyder väldigt mycket för mig, det har hon gjort så länge jag kan minnas. Och jag menar hon har ställt upp så fruktansvärt mycket för mig under alla dessa år så det känns inte mer än rätt att det är min tur att finnas för henne, ställa upp när hon behöver hjälp osv osv. Så ja om man drar en slutsats där när det gäller mitt val av flytt till Arbrå så var det faktiskt det absolut rätta! ;)
 
Skrev ett status på facebook också: Jag kanske inte är som alla andra, inte populär, inte snygg & inte killarnas favorit! Men....JAG ÄR MIG SJÄLV! ♥

För jag tänker som så här; Man kommer ingenstans genom att vara som alla andra, men spelar bara sig själv ett spratt då! För oftast tappar man bort sig själv efter vägen om man försöker vara någon annan, så det bästa är om man är sig själv för då hittar man sig själv också! Sedan är det ju så här också att man behöver inte vara populär för att kunna få vänner eller för att kunna umgås med andra, det är huvudsaken att man är populär hos sig själv & att den som umgås med dig trivs med ditt umgänge. Att vara snygg är inte ett måste, man måste få vara sig själv, se ut som man vill, klä sig som man vill. Världen vore upp & ned om alla människor strävade efter att vara snyggast! 
Att inte vara killarnas favorit eller första val är inget som hindrar mig eller som sätter käppar i hjulet att leva mitt liv, för trots allt så trivs jag med singel livet! ;) 
Men det som jag är mest stolt över är att jag faktiskt ÄR MIG SJÄLV! ♥
 
Skulle nästan kunna skriva huuuuuur mycket som helst men det brukar kunna leda till att folk tröttnar, korta bra inlägg är ett plus! :) 

 
 
 
 
 

Bloggtorka, nu igen!

Jag har bloggtorka, varje gång jag kommer in så tänker jag att nu ska jag skriva något jätte bra, men i samma veva försvinner allt det där som jag ville skriva! :( 
Så jag tänker bara bjuda på en bild eller två idag! 
 
 
 

Underbara morgon, söndag är det också!

Vaknade idag upp till en underbar morgon, strålande sol & lite frost på marken! 
Det blev till att dra på sig dunjackan (som även den börjar tappa lite dun) för att inte frysa, tog hundarna på en kortis. Det blir nog en längre promenad senare! 
Tänkte att jag ska försöka sticka å handla också, behöver handla hem ex antal kaffe paket! Bara för att vara på den säkra sidan så att man klarar sig! 
Jag hade ett jätte intressant ämne att skiva om idag men det försvann ur huvudet på mig! :( 
Så bjuder på två blder i alla fall...
 
 

Försöka få julkänslan att infinna sig

Slog precis på en skiva med jul musik på spotify! Måste försöka få julkänslan att infinna sig, det är ju trots allt 10 dagar kvar till 1:a advent! Det går ju med en rasande fart, om en månad sitter jag hemma hos familjen igen. 
Längtar som en tok efter dem & att få fira jul & nyår med dem, för första gången på många många år ser jag faktiskt framemot att få fira en riktig jul! 
 
Slut pratat om julen nu. Det var ju något annat som jag tänkte skriv om men tappade tråden totalt...
*kliar mig i huvudet*
Det går awsome med båda mina tjejer, inte trodde jag väl att jag skulle fixa det där med två hundar, men tydligen fixar jag mer än vad jag tror. 
Visst är det kämpigt mellan varven, men dem är min glöd, det är dem som gör mina dagar...så ja, jag ångrar mig inte en sekund! Visst är det mycket jobb med en valp, men allt ska väl heller inte vara en dans på rosor eller hur? 
Man måste ha lite att bita så att man känner att man gör framsteg osv. 
Dem är fantastiska båda mina tjejer, just nu ligger dem båda helt utslagna på soffan *mys*
Nu ska jag ta itu med disken som väntar på mig, men tänkte bjuda på en eller två bilder! :)
 

Någonstans där ute ligger det

Just nu önskar jag att jag hade en sådan där grej som man kan leta upp bort tappade saker med.
Vet ej vad det heter men man använder det när man letar något med metall föremål och när man har hittat något så piper det till! :) Ja en sådan skulle var rätt bra att ha just nu...för jag har tappat mitt halsband med tre saker på. 
Någonstans där ute ligger det men det gäller bara att hitta det, hoppas bara att det finns vänliga själar i den här byn som kan lämna in det om dem hittar det! 
Jag har utfäst en hittelön på 100:- inte så mycket men det är vad jag kan ge! 
 
Hoppas Hoppas verkligen att det kommer tillrätta! 
Hundarna och jag har varit ute idag å sökt utan resultat. Kör på en dag imorgon också, för någon gång måste jag väl ändå hitta det? 
Annars då? 
Jo, nykomlingen min sköter sig perfekt, hon gör framsteg hela tiden, och ni anar inte hur mycket mina tjejer betyder för mig!? :) Dem är allt för mig, dem finns där näg ingen annan finns där, dem kan trösta mig på ett sätt som ingen annan kan! <3 Jag älskar verkligen dem! 
 
Ikväll blir det tv för hela slanten, lördagsmys heter det visst! ^^
Det blir nog en bra kväll, jag känner det på mig! 
Ha det gött ni alla andra! Puss!

en papaya coconut och en plats i solen

 Det ordnar sig, ja visst gör det det! 
- Danne Stråhed
 
Ja jag sitter & lyssnar till dansbandskanalen på nätet. 
Och den ena låten efter den andra spelas, klart att man blir dans sugen, för vem skulle inte liksom bli det? ;)
Har precis diskat undan disken efter middagen, och nu sitter jag & njuter av mitt kaffe! 
 
Idag upptäckte jag att något fattades, mitt halsband som jag hela tiden har runt halsen var borta! Neeej! 
Nu snackar vi ångest, för det där halsbandet har en viss betydelse för mig, men ja jag har säkert tappat det när jag varit ute med hundarna någon gång mellan den 14-16 november. 
Jag hoppas i alla fall att om någon hittar det att dem lämnar in det på ICA i Arbrå eller polisen, ja jag tror faktskt på att det finns snälla människor också! 
Men visst är det trist när man tappar något? 
Det är ju var och varannan människas värsta marddröm, att tappa något kärt!? Fast ja, jag kan inte gräva ner mig i det, får helt enkelt försöka önska mig ett nytt silverhalsband med någon fin berlock på eller något annat roligt av mamma och familjen i julklapp! 
Och på tal om jul så har jag nu bokat & betalat resan till Sollefteå, så ja den 20:e december sätter jag och hundarna oss på tåget som ska ta oss nästan hela vägen hem ! :) 
Ser verkligen framemot att få åka upp å fira jul & nyår med familjen! <3 
 
Nu ska jag dricka upp kaffet innan det bli kallt! :) 
Lets go girls! 
 

Det finns inga ord i världen som kan trösta er i kaoset

Mina tankar skänker jag till en familj som jag känner, en familj som har mist någon som för dem väldigt mycket betyder! Jag finner inga ord att trösta dem med för det finns INGA ord i världen som kan ge dem personen tillbaka!
Det finns heller inga ord som kan ge er tröst i kaoset, men mina tankar finns hos er och jag sänder mina allra varmaste tankar och kramar till just er! 
Hur mycket jag än skulle vilja så kan jag ej säga något annat än att dem hos mig i mitt hjärta finns....
 
Det föds ett liv någonstans på våran jord och samtidigt som någon föds så dör någon annan. 
Ett liv tänts och ett liv släcks...!
 
 
 

En bror är inte bara en bror för ett år eller två. Han är en vän för livet!

En bror är inte bara en bror för ett år eller två. Han är en vän för livet! 
 
Året var 1988: 
Jag var 6 år fyllda & väntade med spänning på att mitt syskon skulle komma till världen. 
Och för just 24 år sedan fick jag en lillebror, han var både söt & efterlängtad! 
Jag var stolt & jag var nog världens lyckligaste stora syster som fått äran att få en sådan underbar härlig bror! 
Vi har haft våra dunster, men han är den som betyder mest, han är den som hjälpt mig upp från träsket många gånger! 
Och just idag för 24 år sedan föddes DU! 
Året var 1988 den 14 november! 
Du är min stjärna ★ och jag är så otroligt stolt över att du är min bror, om du bara visste hur stolt jag är över dig! 
Stort Grattis till dig på din födelsedag, idag är det bara din dag så se till att njuta fullt ut! 
GRATTIS KRAM FRÅN 
 
 
 
 

Livet rullar på, livet leker!

Känslan när man inser att man nästan somnar sittandes :) 
Men i alla fall, livet rullar på, livet leker helt enkelt! 
Jag har så fulllt upp mellan varven att jag inte hinner skriva här så mycket som jag skulle vilja hinna med! Allt är verkligen underbart! 
Jag ska försöka kommma in senare med ett bättre inlägg, men just nu tänker jag lägga mig & vila en stund! 
Puss på er! 

....

When i look up at the sky I can see the star 
And the star is you! 
Hold on, be strong and cary on! 
 
 

Idag släppte jag en bomb och nu får det bära eller brista

Staistiken dalar (IGEN) vad är det som händer? 
Ibland är det jätte många besökare på bloggen men som nu; inga alls! 
*SKÄRPNING* 
Ja just; snälla lämna gärna en kommentar på bloggen! :) Då blir jag jääääätte glad! 
 
Idag släppte jag en "bomb" på facebook; många som redan hade klurat ut vad det hela handlade om men det var också många som inte alls hade en aning och som väntade spänt på att få veta! 
Tänkte att jag skulle släppa bomben även här; det får bära eller brista, men det är ju ändå min blogg, mitt liv, mitt val eller hur? 
Sedan några månder tillbaka så har jag ju Lovis redan (engelsk springer spanniel) men på måndagsförmiddagen den 5 november kom Jenny hit med en "bebis" :) Ja det kom faktiskt en valp till mig, hon är 7 månader och fyra dagar och hon heter Trixie. Min söta lilla flicka. 
Det är meningen att Lovis ska ha en kompis och idag bestämde jag mig för att behålla nykomlingen, det bästa val jag någonsin gjort, inte bara för mig utan även för Lovis. 
På bara några dagar så har Lovis blivit trygg, harmonisk och lugn och även jag känner av lugnet trots att det är en vild buse som jag har fått hem. Men det är så otroligt härligt! 
Somnar tidigt på kvällarna av ren trötthet, ja det är mycket jobb med en valp! Men å så mycket hon skänker mig! 
Kärleken till mina hjärtan är obeskrivlig, det går verkligen inte att förklara! Men det är helt UNDERBART
 
Men i bakhuvudet finns saknaden av den vän jag hade förut. Det gör ont inom mig när jag tänker på henne, men jag vet att den tösabiten har det bra där hon är nu. <3
Fast med dessa charmtroll runt mig så hinner man inte att släppa fram saknaden och sorgen efter något som jag har haft förut vid min sida. Men vissa stunder kommer tankarna, minnena och bilderna fram. Det som är så fantastiskt är att jag idag kan titta på bilder utan att bryta ihop. Hon gav mig så mycket och jag lärde mig så mycket utav henne. Pluppen min hoppas att du har det bra! 
 
Nu ska jag se om maten är klar snart, sedan blir det till att äta och ut med hundarna. 
Ikväll blir det lördagsmys!!
Puss! 
 

Ljudet av sirenerna hördes på långt håll.

Då sitter man i soffan igen, passar på att uppdatera lite här också på samma gång :) 
När jag satt ute i solen & myste så hörde jag sirenerna från ambulansen, trodde först att det var något på hälsocentralen eller något. 
Men dem tystnade vid ICA så trodde då att det kanske var där, men nej då, den svängde in vid min gata fast i huset mitt emot mig. Kändes faktiskt inte alltför roligt. 
 
Just för tillfället är det relativt lugnt här hemma, de två fyrbenta ligger & sover, så passar på att njuta av lugnet en stund. För sedan kommer det nog bli full fart igen. 
Väntar besök som kommer lite senare, då ska vi dricka kaffe & surra lite skit! 
Min flicka eller ja Emma kommer på besök innan jobbet kallar på henne! Skönt att få träffa henne igen! 
Nu ska jag lägga omkull mig en stund innan det är dags för lite andra bestyr! 
Puss! 
 

Det gäller bara att hålla ut!

Den ena ligger & surar medan den andra tuggar ben, för när det kliar i tänderna så måste man få tugga på något! :
Ja, och på så vis så slipper jag ha någon som tuggar på mina fingrar! <3 
 
Men inte nog med att det kliar i hennes tänder så kliar det hos mig med, hjärnan skriker "cigg" medan jag skriver "nej"!! Mina sugtabletter ligger i köket, redo att tas om det blir tok för jobbigt! Men jag har ju gett mig ann på att det här kommer att funka nu, jag bara vet att jag kommer att klara dettta, vet ju att det är dem 3 första dagarna som är värst precis som när man slutar med snuset! 
Men snart så, snart är jag tobak & nikotinfri totalt! Det gäller bara att hålla ut!
Och när jag väl bestämt mig för något så har jag & kommer vara benhård med det, jag vet att det kommer krypa i hela mig! Men tur att jag har två vänner som vill ut & gå med mig när jag känner suget! :) 
JAG KOMMER KLARAR DET!!!
Rätt inställning är vad som krävs! Puss! 
 
Blir jag sur & grinig så blir jag väl det, men då håller jag mig här nere hos mig! 
Nu ska ja slappa innan det är dags att gå ut en sväng! 
Hej Hopp!

Har inte bara en sak här hemma, har två eller nej jag har ännu fler!

Har inte bara en sak här hemma, har två eller nej jag har ännu fler! :) 
Varav den ena saken är väldigt ny; speciell på sitt egna sätt! 
Konstigt, ja det känna konstigt, men samtidigt känns det så himla bra & så himla rätt, vill berätta om den här nya saken men jag backar ett steg & säger som så här; Ni får vänta med att få veta vad det hela handlar om! 
Ja, jag tänker hålla er på sträckbänken tills jag vet hur jag ska berätta! Puss på det! 
 
Just nu sitter jag i soffan med min kopp kaffe, eller ja kaffekoppen står på bordet då jag har datorn i knät. 
Ska lägga omkull mig i soffan en stund & inta ryggläge, har ju bara varit vaken sedan halv sju imorse :) 
Men det var det värt! 
Evuntells ska mormor ner på byn senare så då ska jag möta henne vid ICA för att lämna en kasse med kläder som ska tvättas, någon idiot hade snott min tvätt tid  i morse när jag skulle tvätta! Så då var Linda väldigt ARG & väldigt grinig!! Man tar inte någon annans tvätt tid!! Morr Morr!
 
Solen försöker titta fram, utanför fönstret ser jag lite blå himmel! Skööönt, men det är kaaaallt ute! Ge mig snö!! 
Förstår heller inte vart alla dessa idiotiska spindlar kommer ifrån, så fort jag öppnar balkongdörren så sitter det en äcklig spindel där på insidan ni vet där vid dörrkarmen! Hm, måste luska lite vart dem kommer ifrån! 
För redan har jag hunnit med att ta död på två!! Och ja, blir det regn/snö så är det väl mitt fel då! Haha!
 
Nä nu ska jag mysa ner mig rejält i soffan! 
Puss på er! 

Jag och min far

 
Är man ett stort fan av Magnus Uggla så kan man inte mer än gråta när man hör denna versionen av "Jag och min far!" av Olle Ljungström. Det är bland det bästa jag någonsin hört med Uggla! 
Så denna låten får vara min bästa vän idag när jag ska städa och göra fint här hemma. 
Sedan ska man även hinna med att spring apå ICA för att köpa lite frallor, paprika & nå gott pålägg, kaffe ska också handlas hem. Ska hinna med att träffa Anna-Lena en sväng också, upp till mormor för att käka middag ska också hinnas med, därefter kommer världens bästa Anki för att dricka kaffe med mig! 
Ikväll blir det film sedan sova. 
Imorgon ska det tvättas 08:00 
och någon gång under förmiddagen får jag finfrämmande! Jag LÄÄÄÄNGTAR! <3
Ja, så ser min dag ut! 
 

Då var det lördag igen

Ok! Det är lördag i dag, har bott här nu i en vecka, sjukt det känns som jag bott här hela mitt liv! :) Känns verkligen inte som att jag flyttade in här i lördags för en vecka sedan...
Trivs? Jag trivs förbaskat bra! Området är lugnt & det finna väldigt många fina promenad stråk, perfekt för mig & kompisen min! Grannarna är fantastiska, eller ja dem som jag har träffat det vill säga två utav dem. Haha! 
Den ena mötte jag i porten lite så där hastigt & den andra bor jag granne med. 
Världens bästa granne! 
 
Idag tänker jag bara ta det lugnt, vara hemma & känna lugnet! Kanske tar vi en lång promenad (eller så blir det en paus för det idag) ! 
Tusen tankar i skallen, tusen saker jag vill skriva om...men tar det lite pö om pö! 
 
Efterlysning: Vilket ämne vill ni att jag ska skriva om? 
Kom igen nu - kommentera!! Puss!

Tjock vs Smal

Ja, som rubriken lyder så tänkte jag skriva lite om tjockisar & smalisar, ett ämne som verkligen kan bli hett beroende på vilken person som kläcker ur sig sin åsikt. 
I mitt tidigare inlägg så skrev jag om att jag är nöjd med mig själv & som jag ser ut, jag tänker minsann inte ändra på mig för att alla ska bli nöjda, kan dem inte acceptera mig för den jag är så är dem heller inte mina vänner. 
 
Men i alla fall...jag tycker att det är fint med mulliga tjejer, det är vackert på något sätt, det är som om dem sticker ut bland mängden. Går man på stan & ser en mullig tjej så tänker alla "men fy så tjock hon är, kanske dags att banta" men vet ni, jag tänker helt annorlunda. Jag tänker att dem är vackra, speciella på sitt sätt. 
Hur vore världen om ALLA såg likadana ut? Antagligen väldigt tråkig.
Men sedan har vi dessa tjejer som lever upp till en idial som inte alls är verklig, i alla fall inte för mig. 
Vi har dem som är smala som tändstickor, där man ser höftbenen sticka ut, det är absolut inte vackert. Vist har alla en dröm om att se vacker & smal om, vem drömmer liksom inte om att vara smal, snygg & killarnas favorit? 
Jag själv har drömt många gånger om att bli smal, ska jag erkänna hade jag en dröm för några år sedan att jag skulle väga 50 kg.& inte mer.
Det var under tiden som jag mådde som sämst, det var då som jag slutade äta, eller så hetsåt jag för att sedan stoppa fingrana i halsen, jag fick ett ord på mina läppar - Bullimi. 
Tack å lov har jag kommit ifrån det. 
Mat är gott & man ska äta rätt mängd. :) Det är vad jag har lärt mig på dem senaste fyra - fem åren. 
Man måste lära sig att tänka på vad man stoppar i sig, inte vara överdrivet sträng mot sig själv.  
Visst jag har varit större men idag har jag förlorat mer än en helt människas kroppsvikt, jag har tappat 65 kg ca. Fattar ni, det är helt sinnes sjukt. 
När jag var som störst så avskydde jag mig själv & min kropp, jag äcklades av att se mig själv i spegeln, inga kläder passade på mig osv osv. 
Idag kan jag lugnt å fint gå fram till spegeln för att säga till mig själv "jag är vacker, jag duger som jag är"  
Jag kan till å med stå framför spegeln i flera timmar bara för att se på mig själv & beundra mig själv för den personen jag är. Det är stort! 
 
Men om vi nu återgår till de smala individerna i samhället. 
Många av oss människor påverkas enormt av vad andra säger, så som medier, reklamer & dessa förbannade modekedjer med sina trådsmala skyltdockor! Samhället sänder ut fel signaler till de unga om hur man ska se ut. 
Ställ en skyltdocka i tex Lindex fönster som är lite mullig, kollla reaktionerna från folket som tittar på den. 
Kanske inte är så dumt i alla fall! 

När vi går på modevisning så är det oftast trådsmala kvinnor som går där på catwalken, där man ser höftbenen! Det är inte okej! 
 
Så vad föredrar du? 
Tjock eller smal
 
 

Jag är tjock men jag är nöjd med mig själv!

Morn!
Vaknar upp till ett förbaskat väder, det regnar & det är grått å trist ute! 
Men den här dagen blir kanon! :)
Igår gjorde en person mig väldigt väldigt besviken å arg; för man skriver inte vad som helst på sin logg, förbannat trött på att alla tror så mycket & att dem utger sig för att vara smarta. 
Är man verkligen så smart när man skriver något om
"älskar tjocka människor som tror att dem klarar sig bra själv"
Okej, jag tog åt mig eftersom bara 13 min tidigare hade jag skrivit en status om att jag klarar mig bra själv osv.  Det kändes mer eller mindre som ett "sammanträffande" eller ska man säga hån?
Har man något emot tjocka människor så kan man banne mig hålla det för sig själv, allt behöver inte skrivas ut på fejjan?! Eller har jag fel?
Jag är tjock, det erkänner jag, men jag har ändå gått ned 65 kg & jag är förbannat nöjd med mig själv & min kropp! 
Jag är nöjd med mig själv! 
Varför ska jag behöva vara någon annan för att ni ska bli nöjda? 
Kurvor här & ringar där - jag är den jag är
Stolt & Stark
Det är vad jag är! 
 
 

Just a human

Linda ♥

RSS 2.0