Hemma dag!

Onsdag, har redan bott i min nya lya i fyra underbara dagar. 
Idag tänkte jag försöka satsa på en ta-hand-om-mig-själv-dag! Det kan behövas efter allt detta nu! Så har redan städat lägenheten, så nu doftar det gott här hemma! (: 
Kanske ska försöka lura ner mormor på en kopp kaffe, får se om jag lyckas med det, men ja man vet inte, flörtar man tillräckligt mycket kanske det går! 
 
Har förresten hittat en person som ska hjälpa mig att fixa till bloggen, som ni vet så bytte jag tema; & nu vet jag inte riktigt hur man får in alla saker igen på bloggen. Får se om hon fixar till det under dagen! 
Vore bra! Måste ju få in loggan att jag är en bloggare för världens barn! Önskar så att jag fattade mig på hur man gjorde. :o Men det blir nog bra det med! 
 
Nu ska jag fortsätta lyssna på dansbandskanalen och bara vara! 
Puss!

Ops!

Ops! 
Gjorde något som jag trodde att jag förstod mig på, men det gjorde jag tydligen inte. 
Så nu sitter jag här å försöker klura ut hur jag ska få in vissa saker igen på bloggen! 
Ja, jag bytte design...och trodde att jag kunde göra det mesta själv. 
Men det verkar inte fungera...
Det löser sig! 

Det dröjer länge tills jag flyttar igen!

Ja då har man flyttat klart för denna gången & nu dröjer det LÄÄÄÄÄNGE tills nästa gång jag flyttar. 
Lite konstigt känns det att befinna sig i en ny lägenhet, med nya dofter & allt. Det känns skumt. 
Har haft besök tills nu, vi har suttit & surrat å bara umgåtts en stund. Mys! 
Har lite svårt för att sova nu så här första natten. Känns konstigt att befinna sig på ett helt nytt ställe....
Jag borde sova, men kan inte...ska lägga mig å glo på film tror jag, då kanske jag blir trött! :) 
Sånt som märks! 
Tänkte bara komma in för att säga att allt har gått bra i alla fall! 
Puss!

Instagram

Alla har väl instagram? 
I alla fall; följ mig!! 
peeettsson 
 

Sticker till Arbrå

Maskin 1 av 2 är igång så jag passar på att skriva några rader i bloggen medans tvätten är igång. 
Igår kväll hade jag min fina underbara vän på besök, så skönt att få umgås med henne, hon är underbar på alla sätt å vis! Hjälpte mig lite med bloggen också, vet inte om jag ska ha så eller om jag ska ändra bakgrund totalt. Men det blir nog bra i slutändan. 
Idag är det onsdag, hade faktiskt tänkt att bara vara hemma idag å plocka lite, men så blev det inte. 
Åker till mormor i eftermiddag & blir där tills på fredag förmiddag, får se om jag får åka med henne hem eller om jag ska ta bussen, sånt som märks. 
Imorgon torsdag ska jag till Nytorp på studiebesök med RSMH efter det blir det att äta någonstans i Bollnäs för att sedan ta bussen till Arbrå & till mormor igen. Imorgonkväll ska jag bara mysa med mormor! <3 För sedan blir det full upp ända tills på lördag eftermiddag när Lovis kommer hem till mig & nya lägenheten igen. 
Hoppas bara att mormor kan ta med sig mina saker som står uppe hos henne då. 
Shit, det är nära nu!! Men jag längtar nå otroligt mycket!
Men just nu ser jag framemot att få klart allt, jag hoppas att flytten går smidigt! :) På måndag måste jag dock in till Bollnäs för att STÄDA ur denna lägenhet. Suck, alltid lika roligt att behöva städa, städa & städa! 
Måste bli godkänd på besiktningen så att jag inte måste göra om hela skiten....Fast det blir säkert bra!! 
Nu ska jag avrunda här. 
Ha en bra dag! <3

Inga barn får hamna utanför

Inga barn får hamna utanför

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

 
 
 
 
 

 Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

It feels near just now!

Hold on, don't go away from me!
I need you more than I can say.
I move to another apartment, but I gonna still be near you.
You are my star & and my friend.
But now I want to fix my life a bit more.
I think this is my start on a new better life,
because I have my grandma on my side.
And my dream is; I want be near my grandma and I want help her
when she need me.
She is old, and I think that she is happy now.
My grandma is not young anymore, and she need me more then before.
I have my dog; my best friend in the world.
She is always there when I need her.
When I cry, she licks my tears.
When I am happy, we can play together!
She is my everything, and I need her!

Peace out!

Spelaren


 
Livet är ett spel, så se till att spela det rätt! <3
 
"Glöm inte bort att i poker 
finns ingen joker
bara förloraren spelar på tur
och räkna aldrig pengar 
när du sitter med vid bordet -
du har all din tid att räkna 
när du drar dig ur."
 
Min bror bad mig lyssna på denna låt för någon kväll sedan, minns inte vilken kväll var det, man han sa leta rätt på Pierre Isacsson med låten Spelaren & lyssa sedan på den. 
Jag gjorde som han sa, letade reda på låten, lyssnade på den...nu sitter den i mitt huvud, texten säger så mycket. Ja den är verkligen bra! 
 
Men ja, det var inte det jag skulle skriva om i dagens inlägg, men jag kände att låten passade in på dagens inlägg så därför fick den komma med. 
Det är så här, jag har facebook precis som alla andra; men ibland finns det människor som inte förstår när dem ska göra vad & när. Idag höll jag på att bryta ihop när jag inser att någon utav mina vänner suttit & gillat varenda status igen. Man ställer sig frågan; läser människan äns mina statusar eller sitter personen bara & gillar för skojs skull. Det som jag vart mest förbannad över var att jag skriviit ett inlägg inatt om att jag hade haft feberfrossa osv. & personen hade tryckt gilla! 
Det är då som man bryter ihop, blir less, fäller en tår. 
Att gilla en status när någon mår dåligt, det gillar inte jag. Det är som om jag skulle sitta å gilla alla andras statusar när dem mår dåligt, när någon dött, när någon ligger på sjukhus, när någon brytit benet, när någon ligger dunder sjuk osv osv. Dålig jämförelse men jag blir så ledsen
Jag menar, det är inte roligt när någon sitter å gillar varenda status man skriver på fejjan. 
Se till att kommentera någon istället, eller låt bli att gilla överhuvudtaget. 
Jag hade inte blivit lika less & ledsen om det bara handlade om någon enstaka status men när det gäller ALLA jag skriver!! ;( 
Det är sånt som gör att man tröttnar; sånt som gör att man känner för att ta bort facebook totalt...
Blä, tänk er för innan ni gillar statusen, läs stutusen först & tänk sedan efter; är detta något att gilla? 
 
Ja, som sagt Livet är spel så se till att spela det rätt! <3
 

Vargdebatt

 
Dagens inlägg handlar faktiskt om vargen som lever fritt ute i våra svenska skogar, mellan varven hör man från något håll eller läser i tidningarna om att vargen kommit lite för nära bebyggelse. Just i det ögonblicket skapas tidningar & andra medier stora rubriker om vargen. Så idag tänker jag tillägna vargen & vi människor detta inlägg. 
Statusuppdateringen här ovanför visar att någon har sett varg nära hus, vid en första tanke när man läser det så känns det som jag skrivkit "urs! Läskig" Ja för visst är det läskigt, men så kom en annan person & skrev något om att hon sett varg i början på 2000 talet efter vägen där dem bor, precis som den personen skriver så trodde ingen på dem. Då var jag snabb & skrev ett svar. 
Jag måste få påpeka en sak; precis så som jag skriver att på 90-talet & början  på 2000-talet så var det faktiskt inte så mycket rabalder om just vargen. Visst har vi jagat varg i årtionden. Vissa har sett vargen som en fredlig symbol. Andra har haft ett hat mot vargen. Och andra har velat utrota vargen totalt. Mer nu på de senaste åren har det blivit mer & mer skriverier om att varg har synts till där, där & där. Den har varit nära bebyggelse, den har varit nära vårt revir. Man har hotat att skjuta vargen om den kommit nära igen. 
Men vet ni, vargen verkar ha lite med föda, den söker sig då till ställen där det finns mat så dem kan överleva. 
Ett sätt vore ju att minska vargstammen drastiskt. För det är säkert väldigt mycket "inavel" i vargstammen & då blir det så här.
Men sedan ska vi ju påminnsa oss själva om att i dagsläget är det väldigt mycket hundar på vift, många har varit borta längre & några har varit borta en kortare tid. 
När en hund kommer bort så blir den förvildad väldigt fort, vissa hundar kan påminna om vargar medan andra inte gör det. Hundarna kan lätt mistas för varg. 
Det behöver inte vara varg varje gång man ser ett djur! 
Men samtidigt ska vi ha klart för oss att vargen är rovdjur precis som björnen!
En fundering som jag har är att när en björn kommer lite väl nära inpå så skickar man jägare för att skrämma bort den med deras skrämselteknik. Varför gör man inte detsamma med vargen? 
Dessutom, om en varg går till angrepp mot en jakt hund eller en hund överhuvudtaget varför får man skjuta den då utan att fällas för jaktbrott? 
För man får ju uppenbarligen inte jaga varg hur som helst i sverige, det finns tydligen inget som heter vargjakt (i alla fall inte vad jag vet) 
Men vi måste veta att vargen är rovdjur!!
Åh, shit nu tappade jag tråden...återkommer i nästa inlägg med fortsättningen på min lilla debatt om vargen!! 
 

Körslaget

Det här inlägget kommer ENBART att handla om Körslaget, ett program som jag mer än gärna tittar på. 
Ja, och igår gick då semifinalen av stapeln, under gårdagskvällens program skulle de två som skulle till final stå klara. 
Efter att tittat en stund sade min magkänsla att Team Bengan skulle få åka ut efter kvällen, han är en duktig teamledare men dem har inte draget som de andra hade/har. 
Och även om Bengan ha rmånga fans runt om i Sverige så trodde jag inte att det skulle räcka för att ta sig hela vägen till final, och så blev det inte. Team Bengan slutade med flaggan i topp, dem har verkligen gjort sitt bästa! 
Och det är ju det som gäller, för jag trodde ärligt talat inte att Team Bengan skulle ta sig så långt som han faktiskt gjorde med sin kör, men att han lämnar körslaget på en tredjepalts gör mig stolt! 
Och när det gäller just Bengan så har jag lyssnat mycket på honom under delar av mitt liv och min uppväxt, så visst finns det en viss betydelse när det gäller Bengan!
 
Då finalen går av stapeln så kommer det stå två starka körer på scen som båda vill vinna och som faktiskt är ruskigt bra ! Det kommer nog bli en jämn kamp mellan Team Hoffsten och Team Putte!
Jag har lite svårt för att göra en tipsare redan nu, det kommer jag inte kunna göra förräns den dagen finalen är och när man får höra vad dem vill göra med sina pengar, vilka som kommer få pengarna i deras respektive hemkommuner. Men jag tror att det kommer att bli en jäkligt tuff kamp om första platsen i årets körslag! 
 

 

Skumt att sitta framför en annan dator

Det är kväll nu. 
Jag befinner mig i Arbrå hos mormor har det bra, just nu sitter jag vid hennes dator, Nisse (katten) ligger bredvid mig i stolen & myser. Just nu känns livet väldigt härligt, trots att jag verkar ha gått in i den så kallade lingonveckan, alltid lika roligt att gå in i den cirkeln, men å andra sidan vet man ju då att man är kvinna! :) Så jag klagar inte direkt! Senare blir det mys framför tv:n med de två fyrbenta det vill säga Nisse & Lovis! <3
Livet är på topp, det leker helt enkelt! 
Imorgon åker jag dock hem till Bollnäs igen, för nu stundar en ny vecka som man ska ta tag i snart. 
Redan på måndag morgon börjar bestyren igen, då ska det putsas fönster redan 9:00 på morgonen! HJÄLP eller något! Haha! Men det går nog super bra det! 
Känns skumt att sitta framför en annan dator när man är van sin egen & sitt egna tangentbord, men får vara glad att jag får sitta vid mormors dator ändå!
Nu ska jag nog göra mig en kopp the & en macka innan man ska sätta sig framför tv:n! 
Ha en bra kväll alla läsare! 
Puss!

Falska, trångsynta & naiva människor!

Sitter här & tittar på mina två kuvert som ska läggas på lådan imorgon, det gäller adressändring, ja & nu känns det så otroligt nära, så otroligt verkligt. 
Om 2 veckor & 2 dagar är jag Arbråbo igen, ska jag vara ärlig? Ja det antar jag att ni vill att jag är; sanningen är den att det ska bli sååå otroligt skönt att komma bort från Bollnäs. 
Men det finns en nackdel ocskå, jag kommer sakna min underbara granne, det är nu som allt känns kaos, hjärtat slits itu, det kommer kännas den dagen jag säger hejdå till det här kvarteret å till dessa underbara grannar jag har. 
Men samtidigt kan det bli lite extra roligt dem gånger jag kommer in till Bollnäs å hälsar på! :)
Men det kommer säkert bli bra. 
 
Också byter vi ämne å övergår till vänner; en vän som jag inte pratat med jag vet inte på hur länge la till mig på facebook, jag vart så otroligt glad över att hon tog kontakt med mig. Själv har jag inte vågat av många orsaker. Men nu finns hon på facebook igen, en otroligt skön känsla. 
Men det jobbiga är att just nu i min vänkrets härjar ex antal människor som är otroligt falska, trångysnta & naiva. 
Sådana människor tål jag absolut inte!! Det är en sak som är säker...säger bara sanningen. 
Just nu går dagarna väldigt fort, det känns som om jag inte riktigt hänger med i svängarna, trött, less & irriterad kan jag bli väldigt lätt just nu. Det har nog med alla nerver som spökar nu inför flytten! :)
 
Jag har en sak inom mig som jag bara vill skrika ut, men jag avstår eftersom det finns vissa personer som läser min blogg, dem som inte ska få veta vad jag tycker å tänker! 
Det ända jag kan säga; det finns inget värre än att prata om folk bakom ryggen!
Så då fick jag det sagt. 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan å bara njuta av kvällen innan sängen kallar på mig. 
Ha en bra kväll! 
Puss!

I väntan att röda korset ska komma

Ja, då var jag här inne igen :) 
Sitter & väntar på att klockan ska bli halv tre så att röda korset kommer hit, dem ska hämta saker! :) 
Tur att Röda Korset existerar så att man får skänka iväg lite saker, det kommer ju till användning då, och pengarna går till något bra dessutom, det är det som känns så bra med att skänka saker till dem. 
Så har du något du vill bli av med så skänk det till Röda Korset eller Erikshjälpen, dem tar tacksamt emot saker som dem kan sälja. 
Ja, det ser mer eller mindre ut som ett kaos här hemma, sovrummet är nu mera ett förvaringsutrymme för det som ska med till nya lägenheten. Det vill säga där står alla kartonger, säckar med kläder osv. 
Ska putsa fönstrena där inne någon dag sedan, så då är det i alla fall gjort i ett rum av tre! :) haha! 
Men ja, det börjar närma sig sakta men säkert min flytt nu, en sak som jag har funderat på är att jag hoppas mina fyrbenta som bor på andra sidan regnbågsbron följer med mig i flytten så att dem inte stannar kvar här & gäckar den nya hyresgästen! :) 
Senare ska jag dammsuga, sedan blir det att kolla lite på film, har fått filmen Kommisarie Späck så den filmen blir det till att se sedan! Så man får skratta lite till dårarna! 
haha!
ha en bra dag! 

Min vän, jag önskar jag kunde gör allt ogjort


 
Jag kan inte ändra på ditt minne, men jag önskar jag kunde ändra så att du slapp veta vad som hände den där dagen...
Det är nog inte meningen att man ska förstå allt som händer, men det som du var med om måste vara en tung börda att bära på, tankarna som snurrar i ditt huvud. känslan, synen & det som du hörde. 
Jag kan inte sätta mig in i hur du känner, men jag kan försöka förstå, vara en lyssnare & vara en vän som vill finnas där för dig. 
Men jag kan inte ta bort det som du varit med om även om jag så gärna vill det!
Jag kan bara säga att jag finns här för dig min vän! 
Be strong and take care! 
 

Tommy Körberg står för underhållningen

Just nu får Tommy Körberg stå för underhållningen i mitt kaos här hemma! :)
Ja, man blir ju trött av att hålla på så som man gör, rensar överallt å ingenstans känns det som. Dessutom har jag en förkylning i kroppen som inte verkar vilja bryta ut utan den ligger bara där & vilar. 
Jaja, det är bara att ta det som det är. 
Någon gång under helgen kommer det en person hit som ska kolla på en byrå å en lampa som jag har. Får se om hon köper det! 
Sedan på måndag eftermiddag kommer Röda Korset hit för att hämta lite saker, bland annat ett köksbord som bara står och samlar damm nere i källaren, ja det går ju i alla fall till något bra! :) 
På tisdag kommer en saknad vän hit på en kopp kaffe + att hon ska hämta en kökssoffa & en lagerhylla som hon vela ha! :) Så detär ju bra. Mormor vela ha blomkrukorna så då får hon dem! 
Japp, det tar sig & ingen mindre än jag är glad! 
Ska fortsätta rensa idag inne i köket. Imorgon ska jag bara ta det lugnt, ägna mig åt min fyrbenta vän & ta en långpromenad! <3 
Puss!

ingen rubrik

I morse när jag klev upp var det kanon väder, nu är det bara grått & trist! 
Skulle inte förvåna mig om det slår till & blir kallt snart å att snön då faller ner från himlen...aja, mina tankar & funderingar.
Har precis kommit in efter en kort runda med kompisen min (den fyrbenta saken) så klart hade hon sin anka med sig, jaja, hon släpade hem en stor fet anka igår (dock ingen levande utan en från djuraffären) åh, kan ni gissa vad som precis hände för mig när vi kom hem igår? :) haha! Friden tog slut, hon springer runt runt runt å härjar med den där ankan! Sötpluppen min! 
 
Idag ska jag nog vara med en god vän, får se vad vi hittar på, vi tänkte gå till Dollar Store men vi får se hur det blir med det, regnet hänger ju i luften! :o Suck! Alltid när man ska hitta på något så bestämmer vädret sig för att bli något helt annat, det är väl typiskt! 
 
Längtar "hem" till Sollefteå igen, men det kommer gå fort, det kommer bara säga tjock smack pang bom så är det november å då ska jag beställa biljetter hem över jul & nyår! :) Glad tjej, ja visst! Jag ska fira jul å nyår med min underbara familj, vilket jag inte gjort på år & dagar! Så det ska bli mysigt!
 
Nu ska jag sätta fart med lite lunch! :) Måste ju ha mat i magen! 
Puss!

Just a human

Linda ♥

RSS 2.0